ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014


Τσιπουροκατάνυξη Τρίκαλα 2014 01
Πήραν τα καζάνια φωτιά και το τσίπουρο έρεε άφθονο σε λαογραφική εκδήλωση
Όπως κατέγραψε το trikalanews.grστο πλαίσιο ανάδειξης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργάνωσε σήμερα στον χώρο της πρώην ΚΟΜΔΕ εκδήλωση με τίτλο «Τσάμπουρα και μούστο», κατά την οποία αναδείχτηκε ο παραδοσιακός τρόπος απόσταξης του τσίπουρου.
Η λαογραφική εκδήλωση πλαισιωνόταν από παραδοσιακά τραγούδια, ενώ ξεχωριστό τόνο έδωσαν με τους χορούς τους Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Νομού Τρικάλων.
Εκατοντάδες Τρικαλινοί έσπευσαν να παρακολουθήσουν την απόσταξη του τσίπουρου που αποτελεί ιεροτελεστία, ενώ εκτός από το τσίπουρο που έρεε άφθονο, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά εδέσματα.
Επιπλέον, στον χώρο λειτούργησε έκθεση λαογραφικού υλικού με θέμα την αμπελουργία και την απόσταξη από τη συλλογή του Νικολάου Μαρδάνη.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Γιώργος Τσίγκας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας του Νομού Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου