ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ


Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ (ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΚΟΛΟΒΩΝ) ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΑ...

Απόσπασμα από δικές μου σημειώσεις…
Κ
ατά το 1840 περίπου κατέβηκαν από το Τεπελένι της Βόρειας Ηπείρου στα Γιάννενα κυνηγημένα τρία αδέλφια Σαρακατσαναίοι, ο Νίκος, ο Σπύρος, και ο Σωτήρης Κολοβός και τρία πρώτα ξαδέλφια τους, για να γλυτώσουν τις κυρώσεις επειδή σκότωσαν ένα Τούρκο αξιωματούχο. Μετά από πολλές περιπλανήσεις κι αφού έμειναν ένα διάστημα στα Γιάννενα κατέληξαν στα Τρίκαλα. Ο Νίκος έμεινε στη Σωτήρα, οι άλλοι έφυγαν, ο ένας προς Καρδίτσα κι ο άλλος προς Λάρισα. Τα ξαδέλφια τους έφυγαν προς Θήβα, Λιβαδειά και Κόρινθο. Εκτιμάται ότι όλοι όσοι φέρουν το επώνυμο Κολοβός ανά την Ελλάδα είναι απόγονοι ή συγγενείς τους.
      Στη Σωτήρα οι Κολοβοί βρήκαν πιθανόν εγκατεστημένους κάποιους ίσως τους Παλαβραίους, δυο τρία σπίτια, φτιαγμένα κοντά στο μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Το μοναστήρι είχε περιουσία, ζώα πολλά, είχε πολλά κελιά όπου έμεναν παλιά καλόγεροι, και αργότεροι έμεναν μαζί και οι καντηλανάφτες που βοσκούσαν τα ζώα.

Αρκετό νερό κατέβασε σήμερα το ποτάμι ...


Πόσες και ποιες αποδείξεις θα ισχύουν για το αφορολόγητο και πως θα παραδίνονται


Οι αποδείξεις για την κατοχύρωση του αφορολόγητου, σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, θα παραδίδονται σε κλειστό φάκελο με αναγραφή του συνολικού αριθμού των αποδείξεων αλλά και της συνολικής αξίας τους.
Σε περιπτώσεις ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων, οι αποδείξεις θα κρατούνται σε φάκελο από τον φορολογούμενο και θα παραδίδονται στην εφορία εάν και εφ' όσον ζητηθούν σε περίπτωση ελέγχου της δήλωσης.
Ειδικότερα για όσους προβλέπεται επιστροφή φόρου θεωρείται πιθανό ότι θα ζητηθούν ούτως ή άλλως.
Να υπενθυμιστεί ότι σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου, σε περιπτώσεις που οι αποδείξεις έχουν αλλοιωθεί με το πέρασμα του χρόνου και το μελάνι τους έχει εξαφανιστεί δεν θα προσμετρώνται.
Στις αποδείξεις θα μπουν όλα τα ποσά δαπανών που έγιναν στην Ελλάδα με ανώτατο ατομικό όριο τις 15.000 ευρώ και οικογενειακό όριο τις 30.000 ευρώ.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΑΥΡΑΣ