ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Τα σημειώνουμε για να μην νομίζουν ότι τα ξεχνάμε..(προεκλογική ομιλία του Λάππα)

http://www.trikalanews.gr/article/17938/

Τις αγωνίες και τα προβλήματά τους κατέθεσαν στον επικεφαλής του συνδυασμού «ΤΡΙΚΑΛΑ – Συμπολιτεία», κ. Χρήστο Λάππα, οι κάτοικοι της Σωτήρας και της Ράξας την περασμένη Τρίτη,

 ...αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τον αυριανό δήμαρχο που θα κληθεί να χαράξει νέα πορεία και να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα για το νέο διευρυμένο δήμο Τρικκαίων.

Γι’ αυτό και ο υποψήφιος δήμαρχος, κ. Χρ. Λάππας, τους κάλεσε να πράξουν το αυτονόητο, να επιλέξουν δηλαδή μια δημοτική αρχή με ήθος, συνέπεια λόγων και έργων, μια δημοτική αρχή που θα σέβεται τους πολίτες.

Μιλώντας στους κατοίκους της Σωτήρας, για τα προβλήματά τους, ο κ. Λάππας, τόνισε ότι «η νέα δημοτική αρχή πρέπει να συγκεντρώνει αξιοπιστία και ικανότητα για να μετατραπεί το πάρκο σε χώρο άθλησης, να ολοκληρωθούν οι Εργατικές Κατοικίες, το αποχετευτικό σύστημα και να γίνει η παρακαμπτήριος. Έργα που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ο κ. Ταμήλος, γιατί είναι δέσμιος πελατειακών σχέσεων».

Καθημερινή αγχόνη είναι, όμως, και ο κεντρικός δρόμος της Ράξας- ζήτημα που έπρεπε να έχει λυθεί- αλλά, όπως ανέφερε δηκτικά στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος απευθυνόμενος στους κατοίκους, «μας κάνετε τη χάρη να το λύσουμε εμείς».

Αναφορικά με τις ζημιές που προκαλούνται από την κατασκευή του κεντρικού αυτοκινητόδρομου Ε-65, ο επικεφαλής του συνδυασμού τόνισε ότι «θα σταθούμε όρθιοι για να προστατέψουμε τα χωράφια σας και το αρδευτικό δίκτυο».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, επίσης, ο κ. Λάππας και στα διάσπαρτα πολιτιστικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή, λέγοντας ότι «θα πρέπει να τα αναδείξουμε, γιατί στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε ο πολιτισμός θα αποτελέσει τη βάση για να κρατηθεί η κοινωνική συνοχή».

Περιγράφοντας, στη συνέχεια, το πολιτικό πλαίσιο και τον τρόπο που θα διαχειριστεί τα ζητήματα του νέου δήμου, επισήμανε πως «ως νέα δημοτική αρχή θα δώσουμε προτεραιότητα στους νέους, στην αναβάθμιση του συστήματος Πρόνοιας- γιατί η τρίτη ηλικία έχει προβλήματα- και παράλληλα θα βελτιώσουμε τις κοινωνικές δομές. Στόχος μας είναι να κτίσουμε ένα δήμο για τον οποίο θα είμαστε όλοι υπερήφανοι».

Τέλος, για τον Καλλικράτη, επανέλαβε ότι εισάγει καινοτομίες, όπως η ενεργοποίηση των παλιών κοινοτήτων, με το τοπικό συμβούλιο να διαχειρίζεται κάθε χρόνο συγκεκριμένο κονδύλι. Γι’ αυτό, επισήμανε, «επιλέξετε ανθρώπους με άποψη και διάθεση για προσφορά. Ανθρώπους έντιμους, ακέραιους, που ξέρουν να σηκώνουν το ανάστημά τους και να διεκδικούν».

Το δε κεντρικό δημοτικό συμβούλιο, πρόσθεσε ο κ. Λάππας, θα έχει την ευθύνη οργάνωσης του δήμου και των υπηρεσιών, ώστε, όταν αλλάξει η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας, «να είμαστε η εμπροσθοφυλακή και να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή μας».