ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011


Πάντα ο λαός πληρώνει το τίμημα
Ο Νόαμ Τσόμσκι σε τηλεοπτική του συνέντευξη αναλύει το Αμερικανικό μοντέλο διακυβέρνησης και το προπαγανδιστικό ρόλο των ΜΜΕ. Το ίδιο μοντέλο εφαρμόζεται και στην Ελλάδα με ποιο ακραίο τρόπο.
Οι σημαντικές αποφάσεις για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, όπως αποφάσεις για τις επενδύσεις, την παραγωγή και τη διακίνηση των προϊόντων, βρίσκονται στα χέρια ενός αρκετά συγκεντρωτικού δικτύου που αποτελείται από εταιρείες, επιχειρήσεις και επενδυτικούς οίκους. Αυτές στελεχώνουν τις διευθυντικές θέσεις στην κυβέρνηση, κατέχουν τα ΜΜΕ και λαμβάνουν τις αποφάσεις. Επίσης έχουν κυρίαρχο ρόλο στον τρόπο που κυλάει η ζωή, σε όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, μέσω του οικονομικού συστήματος, στην ουσία κυριαρχούν (Αγορές).
Ο έλεγχος των πηγών και η ανάγκη να ικανοποιήσουν τα συμφέροντά τους περιορίζει σημαντικά το πολιτικό και ιδεολογικό σύστημα.
Η προπαγάνδα έχει δύο στόχους: ο ένας ....
Παπα-Βασίλης Κολοβός
Γεννήθηκε το 1877, παντρεύτηκε την Βασιλική και απέκτησαν 6 παιδιά. Τον Νίκο τον Κώστα τον Θανάση (Νάσιο), τον Σπύρο, το Λάμπρο και την Πανάγιω. Έγινε σε μεγάλη ηλικία παππάς. Βάφτισε τρία εγγόνια του, με το επώνυμο Παπαβασιλείου τον Βάϊο του Κώστα τον Δημήτρη (Μήτρο) του Νίκου και τον Αντώνη του Θανάση για να μείνει το όνομά του. Ο Δημήτρης επανέφερε το Κολοβός .Απεβίωσε 27 Οκτωβρίου το 1941.

Δημητράκης Γεροκωνσταντής και Ιφιγένεια Λαζάρου