ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ.ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 1996







Τα Νο 1 πιστόλια....

Αντώνης Παπαβασιλείου 1991

Προκόπης Κολοβός, Αντώνης Παπαβασιλείου
Νοέμβριος του 2000.

Προχωρά ο αγωγός αποχέτευσης στις εργατικές κατοικίες Σωτήρας

Πέμ, 03/06/2010
ergatikes_katoikies
Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Δήμου Τρικκαίων προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης των εργατικών κατοικιών της Σωτήρας.

Αυτά επισήμανε χθες στο δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο η πρόεδρος του ΟΕΚ κ. Γεωργία Κωτίδου.

Σύμφωνα με τον ίδιο η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου κι ΟΕΚ θα υπογραφεί μέχρι την Παρασκευή προκειμένου κατόπιν να υπογράψει ο Δήμος με τους εργολάβους και να ξεκινήσει η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης.
Η κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης των εργατικών κατοικιών παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ κι αρκετούς μήνες.

Ο αγωγός θα συνδέει το νέο οικισμό με το δίκτυο της πόλης και παρά το γεγονός ότι έχει δημοπρατηθεί και προσωρινός ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί ο εργολάβος Χρήστος Κατσιάβας, προσφέροντας έκπτωση 65% επί του προϋπολογισμού του έργου των 629.000 ευρώ, η εργολαβία έχει παγώσει μέχρι να δοθεί το πράσινο φως από τον ΟΕΚ.

Εργασίες

Σε ό,τι αφορά στις κατοικίες αυτές κάθε αυτές δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Η ολοκλήρωσή τους δεν διαφαίνεται στον κοντινό τουλάχιστον ορίζοντας καθώς η έλλειψη χρηματοδότησης είναι τώρα το νέο εμπόδιο που προστίθεται σε όλα τα προηγούμενα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κ. Ταμήλος από την κ. Κωτίδου ο ΟΕΚ αυτή τη στιγμή αναμένει, όπως και για το υπόλοιπο πρόγραμμα, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων τους αντίστοιχους πόρους.

Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή έχει παρουσιαστεί οικονομικό πρόβλημα. Πάντως μέχρι τις 15 του μήνα αναμένεται να εξευρεθεί λύση.

Του Αποστόλη Ζώη