ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 27ου Νηπιαγωγείου Σωτήρας Τρικάλων

              
ΣΤΟΥΜΠΗ   ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Προϊσταμένη του 27ουΝηπιαγωγείου Τρικάλων        
Την  Τετάρτη,  27 Φεβρουαρίου 2013, το Νηπιαγωγείο  μας, 27ο Τρικάλων, που βρίσκεται  στη  Σωτήρα, πραγματοποίησε εκπ/κή  επίσκεψη  στα  πλαίσια  του  προγράμματος,  <<Παιδί και Βιβλίο - Σχολικές Βιβλιοθήκες>>,  στο χώρο  της  Παιδικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Τα  νήπια,  παρακολούθησαν  ένα  πλούσιο  εκπ/κό πρόγραμμα, διάρκειας δύο ωρών, που περιλάμβανε, αφήγηση παραμυθιού, σχετικό με το συναίσθημα του <<ΘΥΜΟΥ>>.
Ακολούθησαν διάφορες παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αλλά και τεχνικές διαχείρισης του θυμού, χειροτεχνία και ζωγραφική.

Τελειώνοντας το πρόγραμμα, τα νήπια χωρισμένα σε ομάδες, αποτυπώσανε στο χαρτί, πώς φαντάζονται αντίστοιχα, την πολιτεία του θυμού και την πολιτεία της ηρεμίας.
Κατόπιν, ξεναγήθηκαν   απ’ την  εμψυχώτρια της  Βιβλιοθήκης  σ’ όλους τους χώρους της, όπου ενημερώθηκαν για την θεματολογία και την ταξινόμηση των βιβλίων.
Είδανε το τμήμα της βιβλιοθήκης για ενήλικες, το τμήμα σπάνιων και παλαιών βιβλίων, το τμήμα του τοπικού τύπου, το τμήμα ξενόγλωσσων βιβλίων και το αναγνωστήριο.
Με την  ευκαιρία  αυτής  της  εξόδου απ’ το Νηπιαγωγείο μας, για το συγκεκριμένο πρόγραμμα,  επισκεφτήκαμε  και  το  Ιστορικό  Αθλητικό  Μουσείο,  όπου  τα  νήπια, ενημερώθηκαν  για  την  ιστορία  του  Αθλητισμού  της   πόλης  μας,  γνωρίσανε  τους Τρικαλινούς  Αθλητές  μέσα  από  ένα  πλούσιο  φωτογραφικό υλικό, τα αγωνίσματα με τα  οποία  ασχολήθηκαν, τις επιδόσεις που είχανε και θαυμάσανε τα διάφορα εκθέματα καθώς και τρόπαια ομαδικά και προσωπικά των αθλητών μας.
Επίσης, επισκεφτήκαμε τα γραφεία της τοπικής εφημερίδας  <<ΕΡΕΥΝΑ>>, όπου τα νήπια ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν με κάθε λεπτομέρεια από δημοσιογράφο της εφημερίδας, για τον τρόπο έκδοσης της.
Μετά  την  εκπόνηση  του  project  στο Νηπιαγωγείο για τα μέσα επικοινωνίας  ενόψει της προγραμματισμένης  επίσκεψης  στο χώρο της  εφημερίδας  και αφού  είχε  προηγηθεί  και δημοσιοποίηση  ενός  άρθρου για  τη φιλαναγνωσία  απ’ το Σχολείο μας , τα  νήπια τελικά αποδείχτηκαν  πολύ ενημερωμένα και δεν δίστασαν να εμπλακούν ενεργά από περιέργεια και ενδιαφέρον, σε ένα διάλογο με τον δημοσιογράφο  που  είχε αναλάβει  το  ρόλο της  ενημέρωσης, εκπλήσσοντας και τους υπόλοιπους, με ερωτήσεις που μόνο τα παιδιά ξέρουν  να κάνουν.
Η  πολλαπλή  αυτή  επίσκεψη,  πλούτισε  τον  παραστατικό  κύκλο των  νηπίων μας. Μας  εξέπληξε  η  περιέργεια  και  το  ενδιαφέρον  τους  για  όσα  έβλεπαν,  καθώς  και  το  κουράγιο τους, αφού δεν έδειχναν ίχνος κούρασης.
Πραγματικά μπορούμε να πούμε, ότι συνδυάσαμε  το τερπνόν μετά του ωφελίμου για τα νηπιάκια μας.
Συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν: η κ. Στούμπη Ευαγγελία, η κ. Λαμπρογεώργου Μαρία και η κ. Κουτσιούκη Μαρία. Επίσης, για την καλύτερη ασφάλειά μας, συνόδευσαν και αρκετοί γονείς, οι οποίοι,  προσέφεραν με μεγάλη  χαρά, οποιαδήποτε  βοήθεια  χρειαστήκαμε  και  τους ευχαριστούμε πολύ.
Κατενθουσιασμένοι  λοιπόν,  επιστρέψαμε  στο Νηπιαγωγείο μας  και πέρα απ’ την επιβράβευση για την ωριμότητα και την καλή διαγωγή που δείξανε, ενημερώσαμε τα νήπια ότι η επόμενη επίσκεψη, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, θα είναι στο πάρκο της κυκλοφοριακής αγωγής, φυσικά μετά την εκπόνηση του σχετικού project.

ΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ