ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ράφτινγκ στο μυστικό ποτάμι..Από τον Σταύρο Φαλαγκάρα

Το "μυστικό ποτάμι" ονομάστηκε έτσι από τους οδηγούς της escapeway διότι δεν είχε επιχειρηθεί κατάβαση Rafting μέχρι τώρα, λόγω των έργων εκτροπής του Αχελώου και επίσης δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση στο τέλος της διαδρομής.
Σύμφωνα με ντόπιους, πρέπει να είχε γίνει κατάβαση από γερμανούς kayakers πριν αρκετά χρόνια.
Η διαδρομή ξεκινάει από το φράγμα της Μεσοχώρας και συγκεκριμένα από την γέφυρα της Κορυφής και τελειώνει στο φράγμα της Συκιάς. Η κατάβαση διαρκεί περίπου 7 ώρες. Το πρώτο κομμάτι από την γέφυρα της Κορυφής μέχρι το Μυρόφυλο διαρκεί 4 ώρες και έχει περάσματα 2ου-3ου βαθμού δυσκολίας. Το δεύτερο κομμάτι η κατάβαση συνεχίζεται σε πολύ φαράγγι με πολλές στροφές και περάσματα έως 2ου βαθμού.
Το φαράγγι έχει πανέμορφα σημεία στα οποία θα δείτε και στο βίντεο. Αρχικά περνάει από το χωριό Μεσούντα στο οποίο έγινε η δολοφονία του Άρη Βελουχώτη και στην συνέχεια στα δεξιά όπως γίνεται η κατάβαση είναι τα  Φρούσια Όρη από όπου καταλήγουν στο φαράγγι αρκετές πηγές και το θέαμα είναι καταπληκτικό αφού τρέχουν από παντού νερά! Το σημείο αυτό θα δείτε και στο βίντεο και οι ντόπιοι το έχουν ονομάσει "νεραϊδόβρυσες".
Περίπου μια ώρα πριν από τον τερματισμό της διαδρομής και στην αριστερή πλευρά βλέπουμε το φαράγγι του Κώστανου, ο οποίος σύμφωνα με τους τοπικούς μύθους πηδούσε από την μια πλευρά του φαραγγιού στην άλλη.
Ιδιαίτερη προσοχή θέλει κατά την έξοδο στο φράγμα Συκιάς όπου πρέπει να γίνει έγκαιρα η έξοδος πριν μπει η βάρκα στο "τούνελ" του φράγματος.
Καταβάσεις στο "Μυστικό Ποτάμι" θα γίνουν μέσα στον Μάιο.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την EscapeWay.