ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΓΕΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΑΛΑ !


Σε δέκα χρόνια σύμφωνα με κινέζους επιστήμονες, θα κυκλοφορήσει…
στο εμπόριο ανθρώπινο γάλα, από γενετικά μεταλλαγμένες αγελάδες.
Ερευνητές από τα εργαστήρια Αγροβιοτεχνολογίας της Κίνας, κατάφεραν να εισάγουν ανθρώπινα γονίδια σε αγελάδες. Στόχος τους ήταν στο μέλλον να δημιουργήσουν πιο θρεπτικό γάλα, το οποίο θα βοηθήσει στη δημιουργία αντισωμάτων, όχι μόνο σε νεογέννητα παιδιά, αλλά και σε όσους έχουν το γάλα στην καθημερινότητά τους.

Το ανθρώπινο γάλα θεωρείται πολύ πιο θρεπτικό τόσο από το αγελαδινό, όσο και από το κατσικίσιο που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο. Το γάλα του μητρικού στήθους παράγει θρεπτικές ουσίες που δεν τις συναντάμε αλλού και οι επιστήμονες θεωρούν πως αν καταφέρουν να το βγάλουν στο εμπόριο, θα μειωθούν οι πιθανότητες μόλυνσης του ανθρώπου από μικροοργανισμούς που βλάπτουν την υγεία.
Ο καθηγητής Λι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, σε δηλώσεις του τόνισε πως το μεταλλαγμένο γάλα είναι όσο ασφαλές όσο και το κανονικό, επισημαίνοντας μάλιστα πως είβναι πιο εύκολο στη χώνεψη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ, οι κινέζοι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνικές κλωνοποίησης για να εισάγουν τα ανθρώπινα γονίδια στο DNA των αγελάδων και στη συνέχεια τα γενετικά τροποποιημένα έμβρυα εμφυτεύτηκαν σε παρένθετες μητέρες αγελάδες.
Τελικά, προέκυψαν αγελάδες που παρήγαγαν γάλα, το οποίο περιέχει λυσοζύμη, μια ανθρώπινη πρωτεΐνη με αντιμικροβιακές ιδιότητες, η οποία υπάρχει σε αφθονία στο ανθρώπινο μητρικό γάλα.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου