ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Μ.Ε.Σ. ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 22.04.2018



Άγιος Μηνάς - Εμπόριο Κοζάνης - Αντίγραφο του Πύργου του Γαλατά
Ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρα Τρικάλων διοργάνωσε  την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 προσκυνηματική εκδρομή.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό :



Άγιος Μηνάς - Εμπόριο Κοζάνης - Αντίγραφο της Αγίας Σοφίας

Η πολυπληθής αποστολή ξεκίνησε το πρωί από τη Σωτήρα με κατεύθυνση προς Κοζάνη και κατέληξε στο χωριό Εμπόριο της Κοζάνης. Προστάτης του χωριού είναι ο Άγιος Μηνάς και εκεί υπάρχει ο ομώνυμος ναός προς τιμήν του αγίου, ο οποίος ανεγέρθηκε το 1815 στα θεμέλια παλαιότερου ναού.



  

              



  



   

Οι εκδρομείς έτυχαν θερμής υποδοχής από το εκκλησιαστικό συμβούλιο και τον Εφημέριο με φιλοξενία καφέ και εδέσματα και ακολούθησε Αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των συμμετεχόντων και των οικείων αυτών. 





  

  

  

Είχε προηγηθεί ξενάγηση στο αντίγραφο του ναού της Αγίας Σοφίας και του Πύργου του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη. Μια πραγματικά αξιόλογη και αξιέπαινη προσπάθεια του Πατρός Ναθαναήλ Φίλιου, η οποία είναι αυτοχρηματοδοτούμενη και γίνεται ως επί το πλείστον με εθελοντική εργασία.



          

  

  

                

Συνέχεια είχε το όρος Βέρμιο και το χωριό Καστανιά στη Βέροια όπου «φωλιάζει» η Παναγία των Ποντίων, η Παναγία Σουμελά. 





        

Οι προσκυνητές ασπάσθηκαν την Ιερή Εικόνα, καθώς και τα άλλα ιερά κειμήλια της Ι.Μ. Παναγίας Σουμελά στον Πόντο, δηλαδή τον Σταυρό του Αυτοκράτορα Mανουήλ Γ΄ Kομνηνού και το χειρόγραφο Ευαγγέλιο του Οσίου Χριστοφόρου. Στο πραύλειο του Ναού οι γυναίκες του συλλόγου τραγούδησαν και χόρεψαν προς τιμή της Παναγίας.


Επόμενος σταθμός η πόλη της Βέροιας όπου υπήρξε ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στις ομορφιές και στα μνημεία της πόλης όπως το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, τον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης Αγίου Αντωνίου, όπου φυλάσσεται το άγιο λείψανό του και την παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια και τα αρχοντικά. Η αποστολή αναχώρησε αργά το απόγευμα και μετά από στάση στον Πλαταμώνα για καφέ επέστρεψε στη Σωτήρα.

Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους αρχικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του συλλόγου με την υπερκάλυψη των θέσεων του λεωφορείου, και όλους επίσης για την ενεργή συμμετοχή τους και την καλή διάθεση και συνεργασία, που συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδρομής.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου