ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ο Μ.Ε.Σ. Σωτήρα Τρικάλων στο Κιλκίς



Την πρώτη της εμφάνιση έκανε η χορωδία του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρα Τρικάλων στο 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορωδιών που διοργανώθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς από το Σύλλογο Ποντίων Ν. Κιλκίς «οι Αργοναύτες».




Το πρόγραμμα περιελάμβανε τραγούδια από Πόντο, Καππαδοκία, Μικρά Ασία και Σμύρνη. Η «Σωτήρα» αντιπροσωπεύοντας  τη Θεσσαλία και ειδικότερα τα Τρίκαλα, απέδωσε τραγούδια από το πασχαλιάτικο σεργιάνι και των κοινών διασκεδάσεων και συγκεκριμένα : «Εκκλησίτσα φουντωτή», «Τριανταφυλλάκι», «Μαρουσιώ», «Σε τούτ’ την τάβλα που ΄μαστε», «Να δυάσμος κι ο βασιλικός», «Μπιζέρισα μωρ’ μάνα». Η παρουσίαση έγινε με χορούς και δρώμενα στην προσπάθεια να «τοποθετηθούν» τα τραγούδια στο «φυσικό τους χώρο» και να αποδοθούν όσο το δυνατό αυθεντικότερα, αναδεικνύοντας την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας.

  


Την επιμέλεια του προγράμματος και της προετοιμασίας είχε ο Αχιλλέας Λέρας. Μετά το πέρας της παρουσίασης η Πρόεδρος του συλλόγου κ. Δήμητρα Κώστα δέχθηκε συγχαρητήρια για την εμφάνιση του συλλόγου και αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ν. Κιλκίς «οι Αργοναύτες» κ. Θανάση Λαβασσά και τον Αντιδήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Τσαντάκη.

 


 












Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Ποντίων Ν. Κιλκίς «οι Αργοναύτες» για την πρόσκληση και περισσότερο για τη ζεστή φιλοξενία.

  

Φωτογραφίες από τη διαδρομή

  

  

  

  



Στο πλαίσιο της αποστολής ο σύλλογος επισκέφθηκε το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου, όπου ξεναγήθηκε από το Βασίλη Μακρίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε.


  

  

  

  



                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου