ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Η Σωτήρα Τρικάλων στο 4o Καραγκούνικο Αντάμωμα

Η Σωτήρα στο 4o Καραγκούνικο Αντάμωμα και τον Τρανό Χορό των Καραγκούνηδων

Στη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ βρέθηκε ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σωτήρας Τρικάλων την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016 ύστερα από πρόσκληση να συμμετάσχει στον Τρανό Χορό των Καραγκούνηδων. Ο σύλλογος συμμετείχε με ομάδα γυναικών, όπου σε κοινό πρόγραμμα με συλλόγους από όλη τη Θεσσαλία παρουσίασαν χορούς των Καραγκούνηδων. Η αντιπροσωπεία των συλλόγων Τρικάλων με την οποία συμμετείχε ο σύλλογος της Σωτήρας, έδωσε το στίγμα και την ταυτότητα της περιοχής αποδίδοντας τους χορούς με τις τοπικές παραλλαγές, αλλά και αναδεικνύοντας τις ενδυματολογικές ιδιαιτερότητες των Τρικάλων.
Ειδικότερα η Σωτήρα παρουσίασε το γυναικείο ενδυματολογικό κύκλο με σαγιά, σιγκούνια, φουστάνια και μαλλινόφουστες και βέβαια το χαρακτηριστικό κεφαλόδεσμο της περιοχής, αποσπώντας θετικά σχόλια για την εμφάνισή της. Την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά η κρατική τηλεόραση (ΕΤ3), ενώ την αποστολή συνόδευσαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Κέμος, η Αντιπρόεδρος κ. Δήμητρα Κώστα, το Μέλος κ. Σάκης Παπαβασιλείου και ο Υπεύθυνος των χορευτικών τμημάτων κ. Αχιλλέας Λέρας.
Η αποστολή του συλλόγου με τον Υπεύθυνο Χορευτικού κ. Αχιλλέα Λέρα

Ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Κέμος κατά την παραλαβή του αναμνηστικού


Πανοραμική άποψη του Τρανού Χορού των Καραγκούνηδων στην πλατεία της Χάλκης


Από την Τελετή Παράδοσης της σημαίας στην Π.Ε. Τρικάλων, όπου θα πραγματοποιηθεί το επόμενο καραγκούνικο αντάμωμα το 2018




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου