ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

ΤΣΙΠΟΥΡΟΚΑΜΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ

Παρά το ψυχρό κλίμα που δημιούργησε η κρίση με ΕΝΦΙΑ και λοιπούς φόρους, εμείς στη Σωτήρα προσπαθήσαμε και βρήκαμε σημεία αναφοράς μέσα από τον σύλλογο για να πορευόμαστε ασφαλέστερα όλοι μαζί από το σήμερα στο αύριο.
Έτσι δημιουργήσαμε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο καζαναριό της εκκλησίας μας παράγοντας το παραδοσιακό μας ποτό το τσίπουρο. Το τσίπουρο που  ήταν από πάντα το ποτό της φτωχολογιάς, αυτό που έδινε στον κουρασμένο αγρότη και εργάτη μια ανάσα και κουράγιο για να ανταπεξέλθει στην καθημερινή μάχη για το μεροκάματο. Ένα "σφηνάκι" τσίπουρο (στο τσιπροπότηρο )κι  έκανε το αίμα πιο ζεστό και πιο γοργό και τα βάσανα πιο υποφερτά.
Παρόντες ήταν αντιπροσωπεία του αμφικτιονικού συμβουλίου των Θεσσαλών Καραγκούνηδων με τον πρόεδρο κ.Απόστολο Φιρφιρή, τον αντιπρόεδρο κ.Χρήστο Παπαπολύκαρπο και το μέλος κ.Μπάμπη Τσιχτή, ο εφοριακός κ. Μπάμπης Ζούζουλας γνωστός σ΄ όσους ασχολούνται με την λαογραφία και την παράδοση, καθώς και η αεικίνητη προϊσταμένη του γραφείου δημοσίων σχέσεων της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων Ευαγγελία Μπουντούρη.
Να δώσουμε τα εύσημα στους ερμηνευτές των παλιών παραδοσιακών τραγουδιών, τον Απόστολο Φιρφιρή, τον Μπάμπη Ζούζουλα, τον Σωκράτη Ζίγρα, και τον Σωτήρη Κολοβό!
Εννοείται ότι το κέφι ανέβηκε στο ζενίθ, οι πανσέτες και τα λουκάνικα που ψήνονταν με την απαράμιλλη τεχνική των Τάσου Μπάλλα και Μάκη Κολοβού υπό την επίβλεψη του μαίτρ Πέτρου Γεωργαλή ήταν καταπληκτικοί, έτσι ο χορός κράτησε μέχρι πρωίας. Το ραντεβού δόθηκε στην επόμενη εκδήλωση η οποία παραμένει μυστική (φόβοι κλοπής της ιδέας!).
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου