ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τροχονόμος…. στο Νηπιαγωγείο!


Στα πλαίσια του προγράμματος της Κυκλοφοριακής Αγωγής, που αναπτύξαμε αυτό  το  διάστημα στο Νηπιαγωγείο μας, φροντίσαμε να καλέσουμε και έναν Τροχονόμο, με σκοπό να ενημερώσει και να  ευαισθητοποιήσει τα νήπια στα θέματα Οδικής παιδείας και ασφάλειας.

Η εμπειρία ήταν μ ο ν α δ ι κ ή  και  κ α θ ο ρ ι σ τ ι κ ή  για τη κυκλοφοριακή συμπεριφορά των νηπίων. Κατενθουσιασμένα και με απόλυτη προσήλωση, παρακολουθούσαν την εκπρόσωπο της Τροχαίας Τρικάλων, κ. Κόφφα Νίκη, να τους εξηγεί μέσα από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα  στον  υπολογιστή, για την συμπεριφορά των οδηγών, των πεζών, τα σήματα και τους φωτεινούς σηματοδότες.

Ακολούθησαν παιχνίδια στον υπολογιστή με εικόνες σωστού και λάθους, όπου συμμετείχαν όλα τα νήπια.  Οι απαντήσεις  τους, έδειξαν ότι η όλη ανάπτυξη του θέματος αυτό το διάστημα καθώς και η ενημέρωση απ’ την εκπρόσωπο της Τροχαίας, εδραίωσαν τη γνώση σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.

Στη συνέχεια, βγήκαμε στην αυλή του σχολείου, όπου άλλη μία έκπληξη περίμενε τα παιδιά. Ένα όχημα της Αστυνομίας και μία  μηχανή, με άλλους δύο Αστυνομικούς, που εξηγήσανε στα παιδιά πως παίρνουν το σήμα μέσω ασυρμάτου και πως σπεύδουν να επέμβουν στα γεγονότα.

Τα παιδιά περιεργάστηκαν το περιπολικό και τη μηχανή, άκουσαν τη σειρήνα είδαν το φάρο αναμμένο και τρέλαναν τους Αστυνομικούς στις ερωτήσεις.

Το πρόγραμμα «Κυκλοφοριακή Αγωγή», θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή μας στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, την Παρασκευή,  24/05/2013.

Η εξόρμησή μας θα συνδυαστεί και με την επίσκεψη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TV 10, για μια άλλη μοναδική εμπειρία που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

 Αυτή η σχολική χρονιά, που τελειώνει σε λίγες ημέρες, ήταν πολύ ιδιαίτερη. Είχε μεγάλη αύξηση του αριθμού των νηπίων,  είχε  αγωνίες και τρεξίματα για να λυθεί το κτιριακό, να γίνουν οι απαραίτητες υποδομές και να γίνει τελικά η μετακόμιση απ’ το παλιό κτίριο του Νηπιαγωγείου, στο κτίριο που στεγαζότανε πριν το Δημοτικό Σχολείο.

Παρόλα  αυτά, η χρονιά, ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική και έδωσε στα παιδιά, τα γνωστικά και συναισθηματικά εφόδια που τα βοήθησαν να κοινωνικοποιηθούν.    

















 Τη Δευτέρα, 27 / 05 / 2013, θα επισκεφτούμε το δημοτικό μας Σχολείο, για μια προσέγγιση και γνωριμία με την αμέσως επόμενη βαθμίδα της μαθητικής τους ζωής.

Μια προσέγγιση που θα βοηθήσει την ομαλή μετάβασή τους, στο Δημοτικό Σχολείο.


                                                                                                                  Η  ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ
                                                                                                        27ου  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ
                                                                                                                ΣΤΟΥΜΠΗ   ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου