ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013


Σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε
την Κυριακή στις 2 Φεβρουαρίου  2013 στο κέντρο Υδροχόος  ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωτήρας.
Τα μέλη του Συλλόγου παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με τους φίλους τους και τα παιδιά τους και όλοι μαζί διασκέδασαν ξεφεύγοντας λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου κ. Αθ. Παπαβασιλείου ο οποίος είπε:
Αγαπητοί  Συγχωριανοί,  φίλες και φίλοι του Συλλόγου μας.
Θέλουμε κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσουμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση μας και δώσατε το παρόν στην αποψινή εκδήλωση μας.
Ζητούμε προκαταβολικά την επιείκεια σας στην κριτική για τυχόν αστοχίες, λάθη, αδυναμίες ή παραλήψεις στη οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
Αφήνουμε πίσω μας μια πολύ δύσκολη χρονιά, και είμαστε στην αρχή μιας δυσκολότερης, με ανεργία, αυξανόμενους φόρους και χαράτσια, ακρίβεια και πολλά ακόμη σκληρά και επώδυνα  μέτρα που τα αντιμετωπίζουμε όλοι μας και κυρίως οι νέοι μας.
H αντίδραση μας, η μόνη μας ελπίδα ενάντια σ’ όλα αυτά, είναι η δική μας ενεργή συμμετοχή στα κοινά, αναδεικνύοντας ανθρώπους έντιμους και ικανούς παντού, στους συλλόγους, στα σωματεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στη Βουλή.
Να αφουγκραζόμαστε το σφυγμό της μικρής μας κοινωνίας και να δηλώνουμε παντού παρών. Να κοιτάμε μπροστά και όχι πίσω. Να  λέμε τι μπορεί να γίνει και όχι τι δεν έγινε. Ο λόγος μας να είναι γλυκός και όχι πικρός, ώριμος και όχι άγουρος, δημιουργικός και όχι καταγγελτικός, να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.
Επίσης με την αλληλεγγύη, τη στήριξη και βοήθεια στο γείτονά μας, το συγχωριανό μας,  το συγγενή μας να δώσουμε στο Σύλλογο ένα καινούργιο ρόλο πέρα από τα όρια της κλασσικής μορφής που είχε ως σήμερα.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο αντιπρόεδρος κ. Δημ. Κέμος ο οποίος είπε:
Κυρίες και κύριοι
Συνηθίζεται γενικά σε γιορτές  χορούς και εκδηλώσεις, να ανταλλάσσουμε ευχές. Δεν ξέρω αν οι ευχές εκπληρώνονται. Νομίζω όμως πως αν σταματήσουμε  να ευχόμαστε σταματάμε να ελπίζουμε  και να ονειρευόμαστε. Η ευχή για υγεία και ειρήνη σ’ όλο τον κόσμο, για ένα κόσμο καλύτερο για όλους είναι πάνω απ’ όλα. Εύχομαι επίσης να περάσουμε μία καλή βραδιά. Είναι ευτυχές το γεγονός που έχουμε ανθρώπους στο χωριό μας που μπορούμε να συνομιλήσουμε και να συμπορευτούμε.
Να έχουμε αντοχές όλοι για αυτά που θα έρθουν, και ανοχές για όσα βιώνουμε.
Εκ μέρους του Δ.Σ. ευχόμαστε τα καλύτερα για εσάς, τις οικογένειες σας, το Σύλλογο και το χωριό μας.  Καλή χρονιά σε όλους και καλή διασκέδαση.
Και τέλος ακολούθησε η γραμματέας κ. Δήμητρα Κώστα (η ‘’ψυχή’’ των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου) :
Δεχόμαστε κάθε μέρα έναν καταιγισμό από κακές οικονομικές ειδήσεις, απαισιόδοξες προγνώσεις και κουρέματα δανείων, μισθών και συντάξεων.
Εμείς είμαστε απόψε εδώ για να κουρέψουμε το άγχος μας και την απαισιοδοξία μας, με διασκέδαση, χορό, τραγούδι και πολλά δώρα.  Είμαστε εδώ  για να καμαρώσουμε τα παιδιά μας.
Ευχαριστούμε τους γυμναστές και χοροδιδάσκαλους που δίνουν κάθε μέρα τον καλύτερο εαυτό τους με τα γνωστά εξαιρετικά αποτελέσματα που θα έχετε την ευκαιρία στην συνέχεια να απολαύσετε.
Την κυρία Σοφία Κωστούλα στους δημοτικούς χορούς και στη γυμναστική.
Τον κύριο Βασίλη Μακρή στη Ζούμπα και στη Χιπ χόπ.
Την κυρία Νεφέλη Καρκαβίλα στη γιόγκα.
Ακολούθησαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου σε ένα εξαιρετικό και πλούσιο πρόγραμμα με δημοτικούς αλλά και μοντέρνους χορούς όπως ζούμπα και χιπ χοπ.
Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία (πάνω από 400 άτομα), το φαγητό και η εξυπηρέτηση άψογη (υπό την νέα  διεύθυνση της κ. Γιώτας Σκριμπώνη), η τέλεια κατά γενική ομολογία με παραδοσιακή χροιά νεανική ορχήστρα  (Διαλεχτή Φλοροσκούφη και Γιώργος Βράντζας στο τραγούδι, Γιώργος Κολτσίδας στο κλαρίνο, Περικλής Ζήσης στην κιθάρα και στο λαγούτο, Βαλάντης Δέλλιος στα πλήκτρα, Σιδηρόπουλος Γιώργος στα κρουστά ). Την απάντηση φυσικά την έδωσε ο κόσμος πάνω στην πίστα δημιουργώντας μια καταπληκτική ατμόσφαιρα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Τρικάλων κ. Λάππας, οι αντιδήμαρχοι κ. Ξάφος και κ. Σπανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κατσιάνης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Αργυροπούλου, ο Πρόεδρος του  τοπ. συμβουλίου Ράξας, κ. Ζορμπάς, ο εκπρόσωπος του Μορφωτικού Συλλόγου Παλαιοχωρίου κ. Γελαδάρης αλλά και οι γηραιότεροι του χωριού μας μπάρμπα Αλέκος Κολοβός και μπάρμπα Αποστόλης Γεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου