ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κυριακή 27 Μαίου 2012, μια μέρα ανοιξιάτικη, χαρά θεού. Για τον Σύλλογο του χωριού μας όμως είναι μια δημιουργική μέρα. Με εθελοντική εργασία των κατοίκων αναδείξαμε το παλιό γεφύρι,( κατασκευάστηκε το 1925) ή παλιοκάμαρα, ή γέφυρα Βαμβέτσου όπως λεγόταν παλιά. Με όπλα την αστείρευτη επιθυμία διάσωσης των μνημείων του χωριού, την ανάγκη επικοινωνίας με το διπλανό χωριό Περδικορράχη, αλλά και την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων παρά την αδιαφορία των αρχών του Νομού, η υπόσχεση που δίνουμε είναι μία: Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και βελτιώνουμε ότι μπορούμε. Ο λόγος είναι ένας και μοναδικός: Αγαπάμε τον τόπο μας, γιατί η Σωτήρα Τρικάλων είναι το καλύτερο και ομορφότερο χωριό της περιοχής ! Είμαστε τοπικιστές τι να κάνουμε !















































































































































5 σχόλια:

  1. Καταπληκτική η ιδέα να βγάλετε στο φως το ιστορικό γεφύρι του χωριού που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τις καθημερινές δραστηριότητες των προγόνων μας,διατηρώντας έτσι την πολιτιστική μας κληρονομιά, ώστε να τη μαθαίνουν εύκολα οι επόμενες γενιές και να αντέχει πιο πολύ στο χρόνο.

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωτήρης Κολοβός Mε πρωτοβουλια του Μορφωτικου Συλογου ΣΩΤΗΡΑΣ και προσωπικη εργασια των κατοικων φεραμε στο φως τις βασεις της παλαιας γεφυρας στο Ληθαιο ποταμο που καποτε ενωνε την ΣΩΤΗΡΑ με την ΠΕΡΔΙΚΟΡΑΧΗ και τα ΤΡΙΚΑΛΑ.Μια τοξοτη γεφυρα με σπουδαια αρχιτεκτονικη που ισως κεντρισει την περιεργια αρκετων συμπολιτων μας να επισκευθουν τον χωρο.Στοχος του ΣΥΛΟΓΟΥ ειναι να κατασκευασθει μια πεζογεφυρα πανω στις ιδιες βασεις με σκοπο να ενωσουμε ξανα τις δυο περιοχες και ν'αναδειξουμε την ομορφη αρχιτεκτονικη κατασκευη.Παρακληση προς την Δημοτικη αρχη ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ και την ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ να συνδραμουν με καποια μελετη σ'αυτη τη προσπαθεια μας.Σας ευχαριστουμε εκ των προτερων.Συγχαρητηρια στον Μορφωτικο Συλογο ΣΩΤΗΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυριακή 27 Μαΐου 2012,οι κάτοικοι του χωριού μας (Σωτήρα Τρικάλων) αποδεικνύουν ότι όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος!
    Παρά τις υποσχέσεις των εκάστοτε αρμοδίων φορέων για συμπαράσταση αλλά και αρωγή στις όποιες προσπάθειες των πολιτών για αναμόρφωση της περιοχής οι κάτοικοι του χωριού μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τοπικού Συλλόγου για άλλη μια φορά και προχώρησαν μόνοι τους στην καθαριότητα της περιοχής Παλιοκάμαρα στις όχθες του (βρώμικου) Ληθαίου ποταμού!
    Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής ήταν αφενός να αναδείξουν την ομώνυμη, πέτρινη, τοξωτή γέφυρα ή αλλιώς γέφυρα Βαμβέτσου (έτος κατασκευής 1925)και αφετέρου την ανάγκη επικοινωνίας με την γειτονική Περδικορράχη.
    Η εγκατάλειψη του μοναδικού αυτού μνημείου (σύνηθες φαινόμενο για τα Ελληνικά δεδομένα) όχι απλά δεν τιμά, αλλά και εκθέτει τις τοπικές αρχές και όλους τους αρμόδιους φορείς για την εγκληματική αδιαφορία τους προς την πολιτιστική μας κληρονομιά!
    Εμείς οι κάτοικοι της Σωτήρας θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και τον εξωραϊσμό της περιοχής, με την εθελοντική συμμετοχή όλων των συγχωριανών μας, για να γίνει κατανοητό σε όλους τι σημαίνει «ενεργός πολίτης».
    Εσείς οι τοπικοί άρχοντες θα μείνετε θεατές;
    Μαριάνθη Δημητριάδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ.ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ Η ΠΟΛΥΑΣΧΟΛΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ,ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ,ΕΤΣΙ ΟΡΘΑ ΠΡΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑΚΤΙΚΑ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρα πολλά σε όλους σας
    Σπύρος Μαντάς
    Πρόεδρος του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών

    ΑπάντησηΔιαγραφή