ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011

(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ)

Ποια έργα προτείνει η Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων 


Τα έργα που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας υλοποίησης και αφορούν το Πολεοδομικό Συγκρότημα των Τρικάλων ενέκριναν και επικύρωσαν τα μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων στη διάρκεια προηγούμενης συνεδρίασης.
Πρόκειται για παρεμβάσεις τις οποίες εισηγούνται προς το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του Δήμου Τρικκαίων, το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε οι εν λόγω προτάσεις να ενταχθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα καθώς και στον Προϋπολογισμό του 2011.
Τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών
Σύμφωνα με την εισήγηση της Δημοτικής Κοινότητας Τρικκαίων καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών – φανάρια – στο ύψος της διασταύρωσης της Περιφερειακής Οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων με την οδό που οδηγεί προς τη συνοικία της Αγίας Τριάδας. Επιπλέον τα μέλη του συμβουλίου εισηγούνται την άμεση λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή των δημοτικών σφαγείων – Άγιοι Απόστολοι – καθώς και την ασφαλή αποκομιδή των απορριμμάτων τα οποία προέρχονται από τα εν λόγω σφαγεία.
Τα έργα
Παράλληλα προτείνονται μια σειρά έργων τα οποία θα συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών αλλά και στην καλυτέρευση των υποδομών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
-Έργα υποδομής στα Αλώνια Μπάρας δηλαδή οδοποιία( κρασπέδωση, αποχέτευση ομβρίων, ασφαλτόστρωση). Υπάρχει σε εξέλιξη η κατασκευή κρασπέδων στην οδό Πετρωτού και πρέπει να συνεχιστεί το έργο στην οδό Γεωργανάδων - Διάσελου μέχρι την οδό Ταξιαρχών.
-Κατασκευή του πεζόδρομου της οδού Εριφύλης και των πεζοδρομίων στις οδούς Μαβίλη, Έλλης και Καλδάρα στην συνοικία Ομόνοια .
-Διαπλάτυνση της οδού Ζαβλανίων από το ύψος «Κωστάρα» μέχρι την είσοδο του Λογγακίου, αποστραγγιστικό έργο για την συλλογή των όμβριων, ηλεκτροφωτισμός του τμήματος και κατασκευή πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων.
-Ανακατασκευή της παλιάς παραδοσιακής πέτρινης γέφυρας που συνδέει την Περδικοράχη με την Σωτήρα και απομάκρυνση της χωματερής από τον χώρο.
-Δημιουργία πάρκου αναψυχής στην έκταση απέναντι από το αθλητικό κέντρο του Πυργετού.
-Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων και αυτόνομου σταθμού βιολογικού καθαρισμού στην συνοικία του Πυργετού.
-Αναμόρφωση της πλατείας του Πύργου πίσω από το 2ο ΕΠΑΛ και πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων κ.ά.
-Δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων από την περιοχή Αμπελοκήπων έως την συνοικία Γαρδικάκι.
-Ασφαλτόστρωση του δρόμου Πύργος - Κηπάκι.
-Ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης όμβριων και ακαθάρτων στην Λεπτοκαρυά.
-Αποπεράτωση των πεζοδρομίων από τον περιφερειακό Τρικάλων - Ιωαννίνων έως την εκκλησία της Λεπτοκαρυάς.
-Κατασκευή πλατείας και παιδικής χαράς στα Αμπελάκια.
-Ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στην συνοικία Αμπελάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου