ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Η Γενοκτονία των Ποντίων


Οι βάρβαροι καμαρώνουν για την κτηνωδία τους. Πόντια κρεμασμένη ανάποδα, αποκεφαλισμένη και ακρωτηριασμένη.
Ημέρα μνήμης η σημερινή για τον Ελληνισμό του Πόντου και κατά επέκταση ολόκληρου του Ελληνισμού. Μόλις στις 24/2/1994, με καθυστέρηση πολλών δεκαετιών για χάρη κάποιων διακρατικών συμφωνιών και συμφερόντων, η Βουλή των Ελλήνων, με ομόφωνη απόφασή της, αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων και όρισε τη 19η Μαΐου ως ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Οι Νεότουρκοι μεθοδευμένα εξετέλεσαν σε δύο φάσεις (1914-1918 και 1919-1923......
το σχέδιο <<λευκός θάνατος>> για τους Έλληνες του Πόντου. Το σχέδιο γενοκτονίας των Νεότουρκων απέβλεπε στην πρώτη φάση τον αφανισμό όλων των χριστιανικών εθνοτήτων και στη δεύτερη την τουρκοποίηση των μουσουλμανικών εθνοτήτων. Εκτόπιζαν, εξόριζαν, φυλάκιζαν και απαγχόνιζαν ανθρώπους, όχι γιατί έκαναν κάποιο παράπτωμα, αλλά λόγω του ότι ήταν διαφορετικής εθνικότητας και διαφορετικού θρησκεύματος. Οι Έλληνες μαζί με τους Αρμένιους, ήταν οι κυριότεροι στόχοι της εθνικιστικής πολιτικής των Νεότουρκων. Περίπου σε 1.400.000 υπολογίζονται τα θύματα, ενώ τη γενοκτονία μαρτυρούν, αυτόπτες μάρτυρες, αναφορές Τούρκων βουλευτών, Τούρκων ιστοριογράφων και επίσημα έγγραφα πρεσβευτών κρατών όπως:
Η έκθεση του Γερμανού πρεσβευτή στην Κωνσταντινούπολη Μέτερνιχ: Οι Νεότουρκοι προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τις εκτοπίσεις των Ελλήνων που ζούσαν στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, με τη πρόφαση ότι οι Ρώσοι είχαν εξοπλίσει τον ελληνικό πληθυσμό και φοβούνταν για το λόγο αυτό μια ελληνική εξέγερση. Η επιχειρηματολογία όμως αυτή ήταν αστήριχτη, αφού ο πληθυσμός που κατά κύριο μέρος εκτοπίστηκε, αποτελούνταν από γυναίκες, γέρους και παιδιά. Οι ικανοί για όπλα είχαν καταταγεί στο στρατό ή βρίσκονταν στα βουνά ή στο εξωτερικό.
Στις 16 Ιουλίου 1916 ο Γερμανός πρόξενος ενημερώνει τηλεγραφικά το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας λέγοντας: Από αξιόπιστες πηγές, ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός της Σινώπης και της παραλιακής περιοχής της επαρχίας Κασταμονής έχει εξοριστεί. Εξορία και εξολόθρευση είναι στα τουρκικά η ίδια έννοια, γιατί όποιος δε δολοφονείται, πεθαίνει από τις αρρώστιες και την πείνα.
Ο Αυστριακός πρεσβευτής της Κωνσταντινούπολης Παλαβιτσίνι περιέγραψε στη Βιέννη τα τελευταία γεγονότα του Πόντου που αναφέρονταν στη μαρτυρική Αμισό: 11 Δεκεμβρίου 1916. Λεηλατήθηκαν 5 Ελληνικά χωριά, κατόπιν κάηκαν και οι κάτοικοι εκτοπίστηκαν. 12 Δεκεμβρίου 1916, στα περίχωρα της πόλης καίγονταν χωριά. 14 Δεκεμβρίου 1916, ολόκληρα χωριά καίγονται μαζί με τα σχολεία και τις εκκλησίες. 17 Δεκεμβρίου 1916, στην περιφέρεια Σαμψούντας έκαψαν 11 χωριά. Η λεηλασία συνεχίζεται, οι κάτοικοι κακοποιούνται. 31 Δεκεμβρίου 1916, περίπου 18 χωριά κάηκαν εξ ολοκλήρου, γυναίκες βιάστηκαν και λεηλατήθηκαν εκκλησίες.
Ο Σενέρ Κεμάλ Τούρκος ιστοριογράφος αναφέρει τη συνομιλία των πρωτεργατών της ποντιακής Γενοκτονίας Μουσταφά Κεμάλ και Τοπάλ Οσμάν:
Μουσταφά Κεμάλ: Βλέπω ότι ήσουν φιλόπατρις από τα νεανικά σου χρόνια. Ακολουθείς ακόμα τα ιδανικά που έθεσες από τότε. Πρέπει να παλέψουμε μέχρι να απελευθερωθεί η χώρα και να μην μείνει ούτε ένας εσωτερικός ή εξωτερικός εχθρός. Θα υπερασπιστείς τα χωριά της Μαύρης Θάλασσας. Η συμμορία σου από μια ανοργάνωτη και ανεκπαίδευτη δύναμη θα γίνει ένα τάγμα. Διοικητής του τάγματος αυτού θα είσαι εσύ. Με την πάροδο του χρόνου και μόλις έχουμε ενδείξεις ότι παρανομούν θα τους καθαρίσουμε όλους.
Τοπάλ Οσμάν: Μην ανησυχείτε καθόλου πασά μου! Θα προσφέρω τέτοιο θυμίαμα στους Ρωμιούς του Πόντου, που θα πνιγούν σαν τις σφήκες στις σπηλιές.
Αρθρογράφος της εφημερίδας Daily Telegraph αναφέρει: Οι τωρινοί εκτοπισμοί και οι σφαγές στην Μ. Ασία (Τραπεζούντα 1919) είναι χωρίς προηγούμενο στην τουρκική ιστορία. Ξεπερνούν σε σημασία ακόμη και αυτές της εποχής του Γκλάντστον(Gladston) και αυτές που πραγματοποιήθηκαν το 1915.
Έκθεση-καταγγελία του Δζεμάλ Νουζχέτ νομικού συμβούλου του φρουραρχείου Κωνσταντινούπολης: Έξι χιλιάδες κάτοικοι της Πάφρας, μεταξύ αυτών παιδιά, γυναίκες και γέροι κλείστηκαν στην εκκλησία από τους Τσέτες, όπου στη συνέχεια την πυρπόλησαν και κάηκαν όλοι. Μετά οι Τσέτες πήγαν στο Δήμο Αλατσάμ, όπου παρέταξαν σε γραμμή 2.500 χιλάδες χριστιανούς και τους θανάτωσαν όλους.
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας The Morning Post γράφει: Όλα τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από το Νέρωνα, τον Καλλιγούλα, τον Αττίλα και τον Αβδούλ Χαμίτ, χάνονται στην ανυπαρξία μπροστά στα εκατομμύρια που δολοφονήθηκαν σκόπιμα στην Τουρκία κατά την διάρκεια των τεσσάρων προηγούμενων ετών. Στα θύματα περιλαμβάνονται αλλοδαποί εχθροί, αιχμάλωτοι πολέμου, Αρμένιοι, Έλληνες, Άραβες κ.λπ.
Ο Τούρκος βουλευτής της Σινώπης Χακί Χαμί Μπέης στην αγόρευσή του είπε: Το πρόσωπό μας θα είναι αιώνια κηλιδωμένο εξαιτίας των εκτοπίσεων. Εάν οι εκτοπισμοί γίνονται για να δολοφονηθούν ανθρώπινες ψυχές, τότε κύριοι, αυτό είναι άκρως αποτρόπαιο ζήτημα. Μας κηλιδώνει ενώπιον του σύμπαντος κόσμου. Γιατί τότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της...
Τα είδα με τα δικά μου μάτια. Έχουν γίνει τέτοιες κακότητες, κύριοι, ώστε οι κακότητες που διαπράττουν σήμερα οι υπάλληλοι μας δεν τις διαπράττουν ούτε οι Άγγλοι.
Ο Τούρκος βουλευτής Γιαχγιά Γκαλίπ είπε: Έκτακτες εξουσίες σημαίνουν απολύτως κατά το κέφι του καθενός να κρεμά και να σφάζει ανθρώπους, να καταστρέφει πόλεις, να γκρεμίζει σπίτια που βρίσκει μπροστά του. Θέλω όλοι να είναι μάρτυρες ότι εγώ δε συμφωνώ για τον εκτοπισμό κανενός. Η εξορία είναι μια βόμβα για τη χώρα. Πόσα χρόνια μετά θα τα πληρώσουμε.
Ο Τούρκος βουλευτής Μερσίνης Σαλαχατίτ Μπέης: Μήπως είναι αυτή η επιθυμία της κυβέρνησης να μην απομείνει κανένας μη μουσουλμάνος, να εξοριστεί και να αφανιστεί και ο τελευταίος;

Μέχρι και σήμερα η Τουρκία δε θέλει ν' ακούσει τίποτα περί γενοκτονίας. Επιμένει ότι η σφαγή των εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων και Ποντίων δεν ήταν τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πόλεμος το ολοκαύτωμα του αρμενικού λαού, πόλεμος ο αφανισμός της κουρδικής εθνότητας, πόλεμος η εξόντωση του Ελληνισμού του Πόντου, πόλεμος η διχοτόμηση της Κύπρου. Τα μεγάλα εγκλήματα εθνικού ξεκαθαρίσματος η Τουρκία τα βάφτισε πόλεμο.
Δυστυχώς, η ατιμωρησία της Τουρκίας εκτρέφει την αδιαλλαξία, την αλαζονεία και τον ετσιθελισμό της. Παραμένει ουσιαστικά ένας διεθνής τρομοκράτης που διά της στρατιωτικής ισχύος επιχειρεί να υπαγορεύσει τους όρους της στους γείτονες.

4 σχόλια:

  1. Αργός αλλά καλός....Την επόμενη Κυριακή έχει αγώνα 11 χιλ. στη Λάρισα, πάμε; Παπαβασιλείου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΜΠΥΡΑ ΣΤΟΝ "ΜΠΑΤΖΙΟ" ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ.ΜΑΥΡΙΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΝΤΩΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΣΑ! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή