ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Θεμελιώθηκε το νέο δημοτικό σχολείο Σωτήρας Τρικάλων

E-mail Εκτύπωση PDF

Θεμελίωση του δημοτικό σχολείο Σωτήρας ΤρικάλωνΗ τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε στο χώρο ανέγερσης του νέου διδακτηρίου, από το νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη και τον δήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Ταμήλο.

Αρχικά έγινε ο αγιασμός του υπό κατασκευήν διδακτηρίου και ακολούθησαν χαιρετισμοί, ενώ την όλη εκδήλωση προλόγισε ο αντινομάρχης Ντ. Κοτρώνης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Τρικάλων ανέφερε:«Με μεγάλη χαρά θεμελιώνουμε ένα ακόμη διδακτήριο. Η κοινή προσπάθεια του Δήμου και της Νομαρχίας φέρνει συνέχεια αποτελέσματα. Το νέο διδακτήριο θα αποπερατωθεί πολύ γρήγορα το λιγότερο σε ένα χρόνο θα παραδοθεί στους μαθητές.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και να είστε σίγουροι ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο, τα 2,5 εκ. που θα κοστίσει το σχολείο θα το κάνουν ένα από τα πιο σύγχρονα στην περιοχή».Δίπλα από αυτό το κτίριο θα γίνουν πάρκα, θα αξιοποιηθεί και το γήπεδο και θα δημιουργηθεί ένα αθλητικό και εκπαιδευτικό κέντρο που θα βοηθήσει πολλαπλάσια στην ανάπτυξη της περιοχής».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε: «Η Νομαρχία υιοθέτησε το αίτημα του Δήμου για την κατασκευή ενός σχολείου σε αυτή την περιοχή που θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες της περιοχής. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που αυτό έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Δίπλα από αυτό το κτίριο θα γίνουν πάρκα, θα αξιοποιηθεί και το γήπεδο και θα δημιουργηθεί ένα αθλητικό και εκπαιδευτικό κέντρο που θα βοηθήσει πολλαπλάσια στην ανάπτυξη της περιοχής».

Ο προϋπολογισμός για την κατασκευή του νέου Διδακτηρίου στο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας ανέρχεται στα 2,5 εκατ. ευρώ και το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ανάδοχος της εργολαβίας είναι η «ΒΡΑΚΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕΒΕ». Το νέο διδακτήριο θα κατασκευαστεί σε κτίριο 16.990 τ.μ. και βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Σωτήρας του Δήμου Τρικκαίων.

Το κτίριο είναι ισόγειο, εμβαδού 1.374,53 τ.μ. και περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας και τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης και Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αρχείο, ιατρείο – αναρρωτήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με αποθήκη, κυλικείο, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Οι Σωτηριώτες ελάχιστοι απ΄ότι έμαθα...

Ο Σπύρος Παλάβρας και ο Γιώργος Κουτής μόνο ήταν παρόντες!!

1 σχόλιο: