ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Εργατικές κατοικίες Σωτήρας: Ένα έργο ημιτελές που παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα ολοκληρωθεί

Μετά την εμπλοκή που είχε υπάρξει με το μπλοκάρισμα δαπάνης, εμπόδιο τώρα μπαίνει η έλλειψη χρημάτων για την αποπεράτωση
Δευ, 31/05/2010
ergatikes_katoikies

«Μετέωρο» εξακολουθεί να παραμένει το έργο των εργατικών κατοικιών της Σωτήρας.

Μετά την εμπλοκή που είχε υπάρξει με το μπλοκάρισμα δαπάνης, τώρα εμφανίζεται ένα νέο εμπόδιο που δεν είναι άλλο από την έλλειψη χρημάτων, γεγονός που καθιστά ερωτηματικά ως προς το πότε κι εάν θα αποπερατωθεί.

Οι εργατικές κατοικίες είναι ένα έργο που έχει κολλήσει εδώ και πολλούς μήνες κι έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Μέχρι στιγμής οι όποιες προβλέψεις συνέχισης των εργασιών έχουν διαψευστεί, και το έργο προχωρά με ρυθμούς... χελώνας.

Πριν λίγο καιρό είχε διαφανεί ότι θα ξεκολλήσει, καθώς ορίστηκε μετά από μεγάλη καθυστέρηση η νέα διοίκηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, γεγονός που σύμφωνα με τους αρμόδιους θα ξεμπλόκαρε το έργο αφού επιτέλους η νέα διοίκηση θα μπορούσε να λάβει αποφάσεις και να υπογράψει εγκρίσεις, κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί όσο αναμενόταν η αλλαγή, από τις εκλογές και μετά.

Τελικώς οι ευοίωνες προβλέψεις διαψεύστηκαν παρόλο που η αμφισβητούμενη δαπάνη εγκρίθηκε τελικώς από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Σήμερα η έλλειψη χρημάτων είναι το νέο εμπόδιο, όπως αναφέρει κι ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει ο ΟΕΚ αναμένει να λάβει χρήματα από το ΙΚΑ για τη συνέχιση του έργου.

Σε αυτή την περίπτωση και με δεδομένη την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση των ταμείων είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψει κάποιος εάν θα συνεχιστεί το έργο και πότε οι κατοικίες θα παραδοθούν στους δικαιούχους.

Αγωγός αποχέτευσης

Ωστόσο, η κατασκευή αυτών κάθε αυτών των κατοικιών οι οποίες έχουν σταματήσει σε τελικό στάδιο αποπεράτωσης κι έχουν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου δεν είναι το μόνο θέμα. Ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ούτε η κατασκευή του αγωγού αποχέτευσης των εργατικών κατοικιών, ο οποίος θα συνδέει το νέο οικισμό με το δίκτυο της πόλης, παρά το γεγονός ότι έχει δημοπρατηθεί και προσωρινός ανάδοχος έχει ανακηρυχθεί ο εργολάβος Χρήστος Κατσιάβας, προσφέροντας έκπτωση 65% επί του προϋπολογισμού του έργου των 629.000 ευρώ. "Αναμένουμε την έγκριση του ΑΠΕ από το Δ.Σ. του ΟΕΚ για να προχωρήσουμε" αναφέρει επ' αυτού ο κ. Ταμήλος.

Οι εργατικές κατοικίες

Στη Σωτήρα θα διατεθούν συνολικά 168 εργατικές κατοικίες σε έκταση 67 στρεμμάτων που είχε παραχωρήσει ο Δήμος Τρικκαίων στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Οι εργατικές κατοικίες που ανεγείρονται έχουν ως ακολούθως:

  • 64 κατοικίες τεσσάρων δωματίων επιφανείας 118,17 τ.μ.
  • 14 κατοικίες τεσσάρων δωματίων επιφανείας 107,30 τ.μ.
  • 14 κατοικίες τεσσάρων δωματίων επιφανείας 101,40 τ.μ.
  • 28 κατοικίες τριών δωματίων επιφανείας 96,70 τ.μ.
  • 28 κατοικίες τριών δωματίων επιφανείας 92,50 τ.μ.
  • 20 κατοικίες τριών δωματίων επιφανείας 90,78 τ.μ.

Ο οικισμός περιλαμβάνει επίσης, δύο γήπεδα μπάσκετ και δύο γήπεδα βόλεϊ, δύο παιδικές χαρές, δύο καταστήματα, μία αίθουσα συγκεντρώσεων και 204 θέσεις στάθμευσης.

Τα κτίρια των κατοικιών είναι όλα διώροφα με κεραμοσκεπείς στέγες και υπόγεια που περιλαμβάνουν λεβητοστάσιο κεντρικής θέρμανσης κι από μια ευρύχωρη αποθήκη για κάθε διαμέρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου